[gtranslate]
[gtranslate]

ZOMERTIJD!

De zon schijnt geregeld. Het is langer licht. De scholen zijn een paar weken dicht. Kortom, we onderbreken met liefde onze dagelijkse beslommeringen. En nemen de tijd om weer eens wat beter om ons heen te kijken. Door naar een museum te gaan. Buiten feest te vieren. Naar de voorbij varende schepen te kijken. De zon onder te zien gaan. Gewoon even geen verplichtingen en de blik op oneindig. Maar voor veel bedrijven is de zomer ook bij uitstek de tijd om vooruit te kijken. Naar de tweede helft van het jaar. Welkom in de zomertijd!

Zeeuwse mosselen

Ik ben benieuwd naar de nieuwe oogst Zeeuwse mosselen en ga in goed gezelschap naar Kop van de Haven in IJmuiden. We zitten heerlijk en turen over het water. ‘Hee, kijk daar eens wat een prachtig schip’, zegt mijn tafelheer. ‘Wat zeg je?’, vraag ik afwezig, omdat ik net een gesprek opvang tussen twee medewerkers. ‘Ja, inderdaad, mooi zeg’. Hoorde ik daar nu iets over Kop van de Haven 50 jaar?

Kop van de Haven 50 jaar feest, 9 tot en met 14 oktober

Als de vriendelijke dame ons de mosselen komt brengen, vraag ik haar ernaar. ‘Ja, dat klopt, van maandag 9 tot en met zaterdag 14 oktober hebben we hier feest. Dan bestaat de Kop van de Haven 50 jaar. U ziet het aan ons logo, daar staat op ‘vis sinds 1967′. ‘Wat wordt er zoal in die week gedaan?’, vraag ik haar. Ze denkt na. Aan haar gezicht zie ik dat ze niet weet of ze er al iets over mag los laten. ‘Wat ik wel alvast kan zeggen, is dat we elke dag iets speciaals doen. Waarbij het vertellen over de geschiedenis natuurlijk niet mag ontbreken.’

Heb je foto’s van de geschiedenis van de Kop van de Haven, die je met Kop van de Haven wilt delen? Volg ons op Facebook en stuur ons een privé berichtje met jouw foto’s! Of mail naar: sales @kopvandehaven.nl

Zomerfestival Kennemerlaan, 19 tot en met 23 juli

Er is altijd wat te doen in IJmuiden. Maar in de zomer nog veel meer! Zo is er in juli het zomerfestival in en om de Kennemerlaan. Met natuurlijk veel muziek en onder meer een kortebaan, een straatvoetbal- en beachvolleybal toernooi en een jaarmarkt. Bekijk hier het programma . Je verblijf in IJmuiden is natuurlijk niet compleet zonder de zon in de zee te zien zakken. En te kijken naar de (cruise)schepen. In combinatie met een heerlijke menukaart maak je van het zomerfeest alles wat je hartje begeert.

IJmuider Zee en Havenmuseum

Eindelijk tijd om een museum te bezoeken? Dat treft, want in de maanden juli en augustus is het IJmuider Zee- en Havenmuseum extra geopend op de dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Wist je dat het IJmuiden Zee- en Havenmuseum ooit een Visserijschool was?

De visserij speelt een grote rol in IJmuiden. Daarom werd in 1905 de Visserijschool opgericht. Neem de geschiedenis tot je en proef en beleef de maritieme sfeer aan boord van het ‘schip’ Kop van de Haven. Succes verzekerd voor een heerlijk en leerzaam dagje uit.

Overnachten?

Op zoek naar een overnachting in de zomer? Denk dan eens aan Hotel Velsen aan de Kennemerlaan in IJmuiden (jawel, direct in het Zomerfestival gebied

Hier kun je een kamer boeken.

Vind je dit een leuke blogpost? Delen mag, graag zelfs!

Share

Popular Posts