[gtranslate]
[gtranslate]

Vind jij ze ook zo cocktailicious?

Dertig graden, hangend in een hangmat op het witte zandstrand van de Bahama’s met in je linkerhand een waaier en in je rechterhand een heerlijke koude cocktail. Op de achtergrond het ruisen van de golven tegen de kust aan. Iedereen dagdroomt hier minstens wel een keer per dag over. Als het regent en koud is misschien wat meer dan een keer per dag en als het mooi weer is doen we dat stiekem ook. Niks stiekem. Hangmatten en witte zandstranden zijn hier misschien niet, die moet je er maar bij bedenken als je je ogen dicht doet, maar die lekkere koude cocktails hebben we wel. Wat dacht je van een heerlijke frisse cocktail als de Mediterrane Gin Tonic met ingrediënten als Rozemarijn, Keltisch Zeezout (lekker toepasselijk naast de zoute golven in de haven) en citroen?

Wat is een cocktail eigenlijk?

Een cocktail is een mengsel van minimaal drie ingrediënten, waarvan er twee drinkbaar moeten zijn en één alcohol moet bevatten (moet niet natuurlijk want je hebt ook alcoholvrije cocktails, maar daar hebben we het nu niet over). Als het drankje maar uit twee dranken bestaat, zoals Rum-Cola of Bacardi Cola, dan is het dus geen cocktail maar een mix drankje. Laat je dus niet omkopen door die knappe, gebruinde, gespierde barman met dat perfect geföhnde haar en die heldere blauwe ogen, waar je in verdrinkt. Die een lekkere ‘cocktail’ voor je gaat maken maar wat eigenlijk een mix drankje is, omdat hij maar twee drankjes gebruikt. 

Veel gebruikte ingrediënten voor cocktails zijn gedistilleerde dranken, likeuren, siropen, vruchtensappen en soms koolzuurhoudende dranken. 

Kenmerkend voor cocktails zijn de heldere vrolijke kleuren, speciaal glaswerk waarin de cocktail nog mooier lijkt en de uitbundige versiering niet te vergeten. Het is belangrijk dat de garnering, dus het fruit, terug komt als ingrediënt van de cocktail. Het is dus niet de bedoeling dat er een citroen aan de zijkant van je glas hangt, terwijl je aardbeienlikeur in je drankje hebt verwerkt, een dikke No-Go! 

Wist je dat?

Wist je dat de cocktails zijn ontstaan in Amerika?

Wist je dat het woord ‘Cock-tailed’ in de 18e eeuw werd gebruikt om een niet ras-zuiver renpaard aan te duiden? Datzelfde woord bleek dus ook een goed woord te zijn voor een gemixt, dus een niet-zuiver drankje. 

Wist je dat het woord ‘cocktail’ afgeleid zou zijn van het woord ‘coctel’, een Maya woord voor gefermenteerde vruchtensappen. Het werd door 16-eeuwse Spanjaarden aangetroffen in Yucatan. Zij namen het concept mee naar Europa en het kreeg toen de Engelse naam ‘cocktail’. Dit om de mix tussen gefermenteerde sappen en distillaten aan te duiden. 

Wist je dat sommige mensen dachten dat het woord ‘cocktail’ van de hanengevechten komt. De haan (cock) en zijn gekleurde (tail) staart zou als woord gecombineerd zijn om een veelkleurig drankje aan te duiden. 

Wist je dat cocktails niet per se zomerse drankjes zijn, maar je ook genoeg winterse coctails heb. Dat is goed nieuws. Het hele jaar door cocktails drinken!

De 6 cocktails van De Kop van de Haven

  1. Martini Royale Rosado
  2. Martini Royale Bianco
  3. Aperol Spritz
  4. Hugo’s Gin Tonic
  5. Pink Gin Tonic
  6. Mediterrane Gin Tonic

Hier vind je onze drankenkaart.

Openingstijden

Elke dag open van tien tot tien.

 

Openingstijden

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Kop van de Haven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Share

Popular Posts