[gtranslate]
[gtranslate]

Vaders en bier

Iedereen heeft er wel last van. Eerst Moederdag, waarbij je al niet wist wat voor een cadeau je moest geven en dan komt een maand later ook nog Vaderdag. Ze zeggen allemaal wel: ‘Nee joh, ik hoef helemaal niks te hebben, houd je centjes maar in je zak’. Nou, mooi niet. Een keer niet gedaan en ze vonden het echt niet leuk hoor. Dus een tip; geef je moeder of vader áltijd wat, al is het een reep chocolade, een deo of een cadeaubon. Voor vaders is het misschien nog wel het makkelijkst. Die zijn niet zo moeilijk en eigenlijk overal wel blij mee. Vaders zijn, aan de meeste buikjes te zien, gek op eten én BIER!

VIS EN BIER

Komt dat even goed uit! Bij de Kop van de Haven kun je natuurlijk een lekker visje eten, maar er zijn ook verschillende biertjes, die je vader zeker weten wilt proeven. Wat dacht je van een heerlijke hele dorade of een hele zeebaars van de BBQ (Big Green Egg), want alle vaders zijn toch ook gek op BBQ-en? En wat kun je daar het beste bij drinken, dat is natuurlijk bier!

Nou dan hebben wij goed nieuws, want….wij hebben een nieuw Texels biertje, lees hieronder meer…

TEXELS BIER GEEFT JE SEUMERFEUGEL

Vergeet ‘Redbull geeft je vleugels’, vanaf nu is het ‘Texels Bier geeft je Seumerfeugels’.

Maar wat bedoelen ze dan met ‘Seumerfeugel’? Seumerfeugel is Texels voor Zomervogels, dat staat voor ‘badgasten’, dus de toeristen. Maar dat is niet de enige betekenis van Seumerfeugel. In het Wierings dialect betekent Seumerfeugel ‘sproetjes’! Super toepasselijk natuurlijk; deze beide betekenissen voor dit zomerse biertje.

VOEL JE ALS EEN MEEUW

Texels Seumerfeugel is een dorstlessend tarwebiertje, dankzij de combinatie van frisse citrus en een verrassende licht zilte afdronk door de zeekraal. Een heerlijk verfrissend biertje op een warme zomerdag.

Dit biertje komt het best tot zijn recht als je heerlijk met je voeten in het zand zit, of relaxend op een terras met het zonnetje op je bolletje. Een graad of 25 en je biertje een graad of 6. Mocht je nu niet op het strand zitten, maar op het terras van de Kop van de Haven bijvoorbeeld, doe dan eens je ogen dicht. De geur van de zoute zee, die door de golven en het licht IJmuidense zeebriesje je neus ingeblazen wordt. Een slok van je Seumerfeugel, waardoor je je toch weer die meeuw gaat voelen, die zwevend van het weer geniet. En de golven van het strand bevliegt onderweg naar de stukjes kibbeling die hij wil gaan pikken. Hop, je hebt een bordje in het vizier, je duikt erop af en je hebt hem!

’Nou, dit wilde ik opeten, dat laatste stukje’ hoor je in de verte, want je zit nog steeds met je ogen dicht te genieten van je slok, die je vijf minuten geleden nam, en je kibbeling, die je zojuist hebt gepikt. ‘Waar komt dat nu vandaan?’, denk je nog.  Je doet je ogen open en ziet je vader tegenover je teleurgesteld kijken, omdat je het laatste stukje kibbeling van zijn bord hebt gepikt. Gelukkig zijn jullie biertjes nog niet op en bestel je nog een portie kibbeling, gewoon omdat het kan en het biertje er zo lekker bij past. 

TIP VAN DE DAG

Dit klinkt natuurlijk heerlijk allemaal en dat is het ook!

Mocht je nu niet weten wat je met je lieve vadertje moet doen of moet geven, neem hem lekker mee naar de Kop van de Haven. Met het mooie weer op het terras (waar nu ook parasols op staan) genietend van het uitzicht en de boten die voorbij komen. En natuurlijk laat je je vader zich als een meeuw voelen en trakteer je hem op een Seumerfeugel en een kibbeling of  het speciale vaderdagmenu van zeebaars en dorade van de BBQ, waardoor hij zich als een Zomervogel met sproetjes zal voelen. O ja, op Vaderdag krijgen de vaders ook een leuk cadeautje mee.

Kom jij ook langs met je vader? 

Openingstijden

Elke dag open van tien tot tien.

Openingstijden

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Kop van de Haven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Share

Popular Posts