[gtranslate]
[gtranslate]

Moderne Kop van de Haven kent zijn klassiekers

Het is lunchtijd en het is druk in restaurant de Kop van de Haven in IJmuiden. Ik sta bij de bar en wacht op de serveerster die mij hopelijk een plek voor twee gaat aanwijzen. Ondertussen maak ik een praatje met het stel achter mij. “Goh, ik wist niet dat er verbouwd was!” zegt de mannelijke helft van het koppel. Hij vervolgt: “Wat is het modern geworden!”. “Ja, he?”, zeg ik. Ik krijg een plek aangewezen en roep nog even snel naar de heer in kwestie: “Geniet ervan”. En denk bij mezelf: “Hoe zal dit stel de nieuwe Kop van de Haven ervaren? Zullen zij kiezen voor de “klassiekers” zoals een scholfilet, een lekkerbek of een tonijnsteak? Of gaan zij voor een moderne variant op vis, de sushi bowl bijvoorbeeld?”. De Kop is dan wel in het nieuw, compleet met nieuwe gerechten. Maar kent ook zeker zijn klassiekers.

“Vis omdat het hoort”

Dat moet ook wel met zo’n lange historie met de daarbij behorende (familie)tradities. Menig feestje is hier gevierd, vanaf midden jaren 80. En kwam je in die jaren als kind bij de Kop, dan kom je er nu met je eigen kinderen. Of met een zakenrelatie…Bijzonder! En betrouwbaar voor als je van verse vis houdt. Want vlakbij de visafslag gelegen weet je dat vers een feit is :-). Bovendien zal het vissersgedenkteken er ook niet voor niets staan. Dat herinnert ons aan de vissers die zijn omgekomen tijdens hun barre tocht op zee. “Vis, omdat het hoort”, denk ik terwijl mijn tafelgenoot en ik aandachtig de menukaart bestuderen.

De Kop van de Haven kent zijn klassiekers

Op de menukaart staan duidelijk de klassiekers uitgelicht voor de liefhebbers. Handig! Zelf ga ik deze middag voor een moderne variant op vis, de sushi bowl. De zalm variant, want zalm is zo goed voor mijn huid.

Wat zullen we erbij drinken?

Het drankenaanbod is gevarieerd en net als het menu een combi van klassiek en modern. Wat te denken van de Blue Fish Wine in die hippe lange blauwe flessen? Of de Zeezuiper of Strandgaper van de Scheldebrouwerij. Alleen de namen al maken mij nieuwsgierig…Of gaan we voor een klassiek Heineken pilsje?

Lust je geen vis?

Lust je geen vis? Ben je vegetarisch? Dan is er als “klassieker” de overheerlijke portobello met brie. Geserveerd met groente van het seizoen. Vleeseter? Geniet dan van een biefstuk van de haas, kippeling of saté.

Het complete menu

Hier vind je het menu van de Kop van de Haven in IJmuiden.

Bordgerechten en broodje van de week

Houd vooral ook de Facebookpagina van de Kop van de Haven en het bord in het restaurant in de gaten voor de “bordgerechten” en het “broodje van de week”.

 

 

Openingstijden

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Kop van de Haven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Share

Popular Posts