[gtranslate]
[gtranslate]

King crab; the king of the world

“I am the king of the world!” riep de jonge Leonardo DiCaprio op het dek van de Titanic. Maar wij weten wel beter. Met zijn 2 meter spanwijdte is de king crab de king of the world. En niet alleen door zijn afmeting. Hij past zich ook nog eens zo snel aan, dat ie inmiddels in vele zeeën leeft. Hij heeft zich razendsnel van het oosten naar het westen verspreid. Bovendien is hij de koning van het krabbenvlees, want hij is de populairste in zijn soort.

Hoe ziet de king crab eruit op je bord?

De reusachtige king crab, oftewel de koningskrab, ziet er, als hij net gevangen is, uit als op bovenstaande foto. Maar hoe ziet hij eruit op je bord? Ik was laatst bij de Kop van de Haven en nam een kijkje in de keuken. Dat kan daar heel gemakkelijk, want je gaat gewoon voor het raam staan. Kijkt niemand raar van op, ze zijn er niet voor niets toch, die ramen? :-). Ik zag de kok in de weer met de king crab.

En zo wordt ie klaar gezet om mee te laten nemen door de gastvrouw. Ziet er heerlijk uit of niet dan? Ik ben benieuwd naar hoe de king crab op de menukaart staat bij de Kop van de Haven. Ik neem even een kijkje, kijk je met mij mee? Ze staan onder de schaal- en schelpdieren. Bij de Kop serveren ze deze van oorsprong joekel van een krab met koude pasta en citroenmayonaise of ze grillen hem voor je. Een ware delicatesse, die king crab.

Wat drink je erbij?

Zelf ben ik een wijnliefhebber. Dus ik ga voor een van deze wijnen die ik bij de Kop van de Haven in IJmuiden tegen kom. Een pinot nero bijvoorbeeld of een Chardonnay.

Hoe maak je king krab zelf klaar?

Ik ben nu wel heel nieuwsgierig geworden naar de king crab. Dit gerecht ga ik snel eens bestellen bij de Kop van de Haven. Misschien een leuk idee voor de kerstvakantie. Want ik vind het wel prettig als deze kanjer voor mij bereid wordt. Ben jij wel een held en wil je hem zelf bereiden? Ik zag dat je in het afhaalgedeelte van de Kop van de Haven, de oesterbar, producten kunt afhalen. Zodat je bijvoorbeeld de king crab zelf thuis kunt koken.

In dit filmpje zie je hoe je king crab klaar kunt maken.

Vind je dit een leuke blogpost? Delen mag, graag zelfs.

Openingstijden

Elke dag open van tien tot tien.

Openingstijden

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Kop van de Haven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Share

Popular Posts