[gtranslate]
[gtranslate]

Januari saai? Niet in IJmuiden!

Januari staat te boek als een saaie maand. Gaan we ons in december te buiten aan ongeveer álles, moeten we dat in januari bekopen met nada, NIETS! De sportsets vliegen over de toonbank, de nicotinepleisters zijn niet aan te slepen en continu word je er via de media op geattendeerd dat je aan de lijn moet doen. Want, januari!! De maand van de goede voornemens. Precies, goede voornemens voor slechts 1 maand! Vind je het gek dat deze periode te boek staat als saai? Maar niet getreurd, in het waterrijke IJmuiden is genoeg afleiding!

Spektakel vanaf 12 januari

Als we de weerberichten mogen geloven (en dat doen we :-)) krijgen we door de storm met een hoge waterstand te maken aan de Noordzeekust. Die belooft klotsende golven tegen de ramen van de Kop van de Haven, een waar spektakel dus! Je waant je op een schip en ziet het water van de zee om je heen. Het woeste water in dit geval. Terwijl je geniet van een heerlijk gerecht en dito drankje kijk je je ogen uit!

Onder het water door in de nieuwe tunnel vanaf de 16e

Rijkswaterstaat heeft aangekondigd dat de nieuwe Velsertunnel 16 januari voor verkeer open gaat. Hoe leuk is het om als een van de eersten de hagelnieuwe tunnel door te rijden? Kun je gelijk een lekkere vissnack afhalen bij de Kop van de Haven. Want niet alleen de tunnel is nieuw, ook deze afhaalkaart.

Broodjes & Burgers

Broodjes en burgers vanaf € 3,-., zoals broodje haring, makreelfilet, garnalenkroket, geplukte zalm, gerookte zalm, hollandse garnalen, scholfilet, krabsalade, zalmburger, krabburger, beefburger.

Fish & Chips

Fish & Chips voor € 8,-. ; kibbeling, lekkerbek, inktvisringen, visfriet, gepaneerde mosselen, gamba’s in bladerdeeg.

(Vis)snacks

(Vis)snacks, vanaf € 2,-.; losse haring, lekkerbek, kibbeling, inktvisringen, scholfilet, viskoekje, garnalenkroket, gepaneerde mosselen, gamba’s in bladerdeeg (10 stuks), kroket, frikadel, kaassoufflé, frites.

Sushi salades

Sushi bowl zalm, tonijn of krab (€ 8,-./14,-.).

‘Waterboys’ op 25 januari

De film Waterboys draait op woensdag 25 januari in het Witte Theater. Waterboys vertelt het intens grappige en ontroerende verhaal van misdaadromanschrijver Victor en zijn cello spelende zoon Zack. Op dezelfde dag door hun vrouwen het huis uitgezet, moeten de mannen zichzelf en hun relatie opnieuw zien uit te vinden tijdens een turbulente reis naar Schotland ter promotie van Victors nieuwste boek. Ik zou zeggen, maak er een compleet avondje uit van en dineer hier.

Theater en hapje in januari

IJmuiden beschikt over een fijne stadsschouwburg. In januari zijn er leuke voorstellingen. Zoals bijvoorbeeld die van Tineke Schouten, op woensdag 18 januari. Dineer verantwoord met een visje voordat je naar het theater gaat. Zo voldoe je aan je goede voornemens (als gezond eten er een van is) en heb je een gezellig avondje uit.

Januari inspiratie

Ik hoop dat ik je inspiratie heb gegeven om januari op een leuke manier “door te komen”. In IJmuiden is het nooit saai. De zee zorgt daar wel voor. Elke dag geven het water en de schepen een ander decor.

Openingstijden

Elke dag open van tien tot tien.

Openingstijden

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Kop van de Haven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Share

Popular Posts