[gtranslate]
[gtranslate]

Geniet van vis in februari

Het is alweer februari! Het is nooit  saai in IJmuiden, ook niet in de donkere eerste maand van het jaar. Maar stiekem zijn we toch wel blij dat de dagen langer worden. En het voorjaar in zicht is. Tenslotte is het vanaf 20 februari (tot en met 5 maart) al voorjaarsvakantie! Bovendien schrijf ik nu al over de eerste publieksdag van Forteiland en die is begin maart! Heerlijk vooruitzicht. In deze blogpost lees je hoe je in de vorig jaar vernieuwde Kop van de Haven geniet van vis in februari. Denk aan mosselen, skrei, sliptongetjes en High Fish.

Start skreiseizoen

Deze kabeljauwsoort komt uit het Noorden van Noorwegen. Deze vis is van topkwaliteit! De Noren exporteren de Skrei alleen naar de betere visspecialist. De Skrei is maar een korte periode te verkrijgen, ongeveer tot eind maart. Een leuk visweetje is dat de Skrei komt van het woord Skreid. Dat is Noors voor zwerver. Nou, die laat je toch niet in de kou staan? Geniet in deze korte tijd van de Skrei!

Onbeperkt mosselen voor € 18,-

Houd je van gezelligheid, heerlijk eten, lekker lang tafelen, maar ook van gezond eten? Dan zijn mosselen echt iets voor jou! Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Verder zijn mosselen rijk aan mineralen, kalk, fosfor, vitaminen, jodium, seleen, koper en ijzer. Je kunt bij Kop van de Haven onbeperkt gekookte of gebakken mosselen eten. Klassiek, oosters of Italiaans bereid.

Valentijnsmenu 10 tot en met 14 februari

Love is in the air ! Wat is er leuker dan een verrassingsdiner voor je lief met uitzicht op onder meer de zee? Wij hebben een speciaal Valentijnsmenu voor je van vrijdag 10 tot en met dinsdag 14 februari!

  • Ontvangst met een glas prosecco
  • Semafoor toren
  • Sliptongetjes
  • Parfait d’amour met chocolade mousse

Drink Wijn Dag zaterdag 18 februari

Zaterdag 18 februari is het nationale Drink Wijn Dag! Wat smaakt bijvoorbeeld heerlijk bij een High Fish arrangement dat we die dag speciaal serveren? Juist, de Blue Fish Pinot Grigio! Deze wijn in de hippe lange blauwe fles komt uit het mooiste wijngebied van Duitsland. Recht tegenover de Elzas. De wijn is fris en crispy.

High Fish arrangement € 19,50 per persoon, exclusief dranken.

Eerste Publieksdag Forteiland zondag 5 maart

Iedere eerste zondag van de maand, van maart tot november, kun je onder leiding van gidsen Forteiland bezoeken. De rondleiding inclusief overtocht kost € 12,50 per persoon. Kinderen tot 6 jaar gratis. De overtocht vanaf de Kop van de Haven duurt ongeveer 10 minuten. Reserveren voor Forteiland kan hier.

Na afloop zin in ons speciale Fortmenu?

Ook in de maand februari is er in restaurant Kop van de Haven een speciaal Fortmenu. Dat vind je offline op het bord bij de keuken en online in de rubriek BORDPRAAT op Facebook. Op het bord staat ook het broodje van de maand, een heerlijke Italiaanse bol met brie en coppa di parma (€ 9,50).

Het Fortmenu van februari is:

  • Wrap van geplukte zalm en tonijn met mosterdmayonaise
  • Gegratineerde mosselen met scholfilet (olie)
  • Chocolademousse met yoghurt – bosvruchten ijs

Facebook posts op de website

Het Fortmenu van maart is nu nog niet bekend, dus houd vooral onze Facebookpagina in de gaten of kijk hier . Vanaf deze week staan de Facebook posts ook op de website.

Openingstijden

Elke dag open van tien tot tien.

Openingstijden

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Kop van de Haven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Share

Popular Posts