[gtranslate]
[gtranslate]

Eten en snacks afhalen in een oesterbar in IJmuiden?

Een dinsdag in augustus, rond halftwee. Ik ben onderweg voor mijn werk. Het is vakantietijd en het zonnetje laat zich af en toe tussen de wolken door zien. Want, wisselvallige zomer, je weet gewoon niet meer wat je aan moet. :-(. Wat ik wel weet is dat ik er een ochtend op heb zitten. Ik heb trek en moet een sanitaire stop maken. Ik ben in het havengebied van IJmuiden en Ik wil graag iets gezonds, broodje makreel of haring of zo, dus ik hoop dat ze dat daar hebben. Hup, met gierende banden naar de Kop!

Vakantiesfeer

Daar aangekomen kom ik in vakantiesfeer. Een stel met rollende koffers komt aanlopen. Net van de DFDS Seaways af…(zucht) en dat op het moment dat mijn vriend vanaf huis (want hij heeft vakantie…) belt om te vragen of ik ergens een broodje voor hem wil halen. Tuurlijk! Ach, je moet het nuttige met het aangename combineren, toch? Zo kan ik net doen of ik ook een beetje vrij ben.

Ik parkeer mijn auto, stap uit en kijk rond. Heerlijk, die zeelucht! Je ontspant er zo lekker van. Ik loop richting het restaurant en zie mensen aan picknicktafels en op bankjes in de zon genieten van hun net afgehaalde lunch. Als ik de ingang van het visrestaurant Kop van de Haven binnenloop kan ik naar rechts om eten af te halen. Ik wil ook rondkijken in het restaurant, dus ik loop nog even naar links. Om weer terug richting de oesterbar te gaan. Wat mij opvalt is dat je van daaruit zo doorloopt naar het afhaalrestaurant. Dat dezelfde stijl en kleuren heeft als het restaurant.

Weer in de oesterbar aangekomen kijk ik wat ik daar voor eten kan afhalen. Ik zie in de vitrine verse vis liggen. Aan de vriendelijke dame achter “de bar” vraag ik of je de vis ook kunt afhalen. Ja, dat kan. Goed om te weten voor als ik een mooie vismaaltijd thuis wil maken.

De afhaalkaart vind ik op een tafeltje en zie ik op het lichtbord. Eens kijken! Vriend is gek op broodjes makreel. Dus die keuze is snel gemaakt. Zelf ga ik voor een broodje haring. Ik kan vanaf hier de keuken inkijken en zie dat de broodjes met zorg worden bereid. De “kwartiermeester” verpakt ze in mooie doosjes (kijk, daar kan ik mee thuiskomen! :-))

Proefkonijn

Mijn vriend verheugt zich enorm op zijn broodje. Hij ziet de verpakking en zegt: ,,Dat belooft wat, ik ben benieuwd wat het verschil is met de “visboeren” waar ik weleens een broodje makreel haal (hij is ook veel onderweg voor zijn werk)”. Ik maak de verpakkingen open en etaleer de broodjes op de salontafel. Het water loopt hem intussen in de mond en hij neemt een hap en nog een. ,,Mmmm”, murmelt hij onder de happen door ,,dit is echt superlekker! Het beste broodje makreel dat ik ooit heb gegeten”. Ik wil weten waarom dan. ,,De garnering of iets, het broodje is gewoon specialer “opgemaakt”. Ik kijk hem verwonderd aan. Ach, hij weet niet hoe hij het moet verwoorden. Maar feit is, dat ik hem niet blijer heb kunnen maken dan met een broodje makreel van de oesterbar van Kop van de Haven. Waar zoiets “kleins” al niet goed voor is :-).

Wat voor eten en snacks kun je afhalen bij de oesterbar?

Het eten dat je bij de Kop van de Haven in IJmuiden afhaalt voor je ontbijt, lunch, diner of snack voor tussendoor varieert van een broodje vis tot een sushi salade (een sushi bowl; hier lees je meer over de sushi bowl) fish and chips en snacks als frites en inktvisringen. Vrijwel alle gerechten die je op de menukaart van het restaurant aantreft kun je bestellen in de oesterbar. Klaar terwijl je wacht en je een kijkje neemt in de (open) keuken. Wil je zelf koken? Kijk dan in de vitrine voor de dagverse vis. Een feestje? Een bbq? De oesterbar van de Kop van de Haven helpt jou om iets moois voor te schotelen aan je gasten.

Afhaalkaart

Broodjes en burgers

Broodje haring , broodje makreel , krabburger , zalmburger, beefburger , broodje van de week .

Sushi salades

Sushi bowl krab , sushi bowl zalm , sushi bowl tonijn.

Fish and chips

Fish and chips kibbeling , fish and chips lekkerbek , fish and chips roodbaars , fish and chips inktvisringen.

Snacks

Losse haring , lekkerbek, kibbeling, kibbeling dubbel, familiepakket kibbeling, inktvisringen, frites medium, frites groot, scholfilet olie/boter, hele schol olie/boter.

Vind je dit een leuke blogpost? Delen mag, graag zelfs!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Kop van de Haven?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Share

Popular Posts