[gtranslate]
[gtranslate]

5 Voordelen Van De Herst

De lente en zomer zijn officieel voorbij, de mooie dagen zijn schaars, het weer wordt kouder, grauw en de zon laat steeds minder van zich zien. De weerverwachting brengt steeds meer onweer en de grond ligt bezaaid met tientallen bladeren, die je ’s nachts, als het hard waait, over de straten hoort razen. Sommige mensen vinden dit allemaal heerlijk, zij houden van de herfst en plannen hier dan ook hun vakantie op. Herfstvakantie, sinterklaas en kerst staan alweer op de planning maar hoe overleef je die herfst toch

5 voordelen van de herfst

1. De kleuren van de herfst 

In de herfst kleurt Nederland in de mooiste herfsttinten. Oranje, bruin, groen, rood en geel kun je terug vinden in de bladeren die nog in de boom hangen en naar beneden dwarrelen of al op de grond liggen. Paddenstoelen schieten omhoog, het najaarszonnetje schijnt tussen die mooi gekleurde bladeren door. Je ruikt de frisse lucht tijdens een wandelingetje in het bos. Genoeg redenen om je regenjas aan te trekken en met je regenlaarzen de modderige regenplassen te trotseren.

2. Een dikke warme trui is tijdloos

Die zomer is natuurlijk heerlijk genietend in je bikini van de 26 graden aan het strand met een licht briesje. Maar afgelopen zomer was natuurlijk wel erg extreem en was verkoeling zoeken nog een pittig warme opgave. Temperaturen die de 38 graden aantikten deden je eigen kwik ook oplopen. Voordeel aan de herfst is, dat je laagje over laagje kan aantrekken als je het koud heb. En opeens is die oversized dikke warme trui helemaal hot. Niet alleen dat je het er warm van krijgt, maar je ziet er nog eens modieus uit ook. Stiekem staat ie je nog sexy ook. EN vergeet vooral niet die heerlijke warme huissokken die je aan kunt trekken.

3. badderen en 4. je huispak aan

Nu de herfst begint wordt het sneller donker. Je ploft je neer op je bank, lekker warme thee erbij, of een warme choco met een lekkere toef slagroom, kaarsjes aan ,bakje pepernoten op schoot. En dat allemaal in dat vreselijk gekleurde, maar ook weer heerlijk fluffy huispak. Genieten toch?

Toch komt er weer zo een moment dat je de deur uit moet terwijl het regent dat het giet

Niets is lekkerder dan om na een koude, winderige, natte maandag (eerste werkdag weer, bleh) na het eten van je kop soep het bad vol te laten lopen met heerlijk stomend warm water. 

Tipje, zet een tafeltje naast je bad neer waar je iets op kwijt kan

Zo kun je tijdens het relaxen in je warme bad genieten van een aflevering van je favoriete serie en een slok nemen van een heerlijke versnapering. De zomer is voorbij dus weg met die Amstel Radler of die zoete Liefmans. In de herfst heb je geen trek in die zoete drankjes, maar juist trek in een lekker stevig, zwaar biertje. Want zo is de herfst vaak ook, stevig en zwaar. Wat een geluk, want de tapinstallatie van de Kop van de Haven staat weer klaar voor de herfst speciaal biertjes.            

5. wandelen in de middag

Zondagmiddag, 14 uur, je zit thuis op de bank en ziet ineens het zonnetje doorkomen. Zonde om op je bank te blijven zitten! Je denkt: ‘Hup, ik trek mijn regenlaarzen aan (voor het geval dat) en ga eens even een lekker stukje wandelen’. Maar waar ga je dat doen? Er staat een behoorlijke windkracht buiten, dus het strand word hem niet. Dan opeens heb je het. Bij de Kop van de Haven is het uitzicht prachtig. Met bijna 360 graden view valt er genoeg te zien. Golven die tegen Forteiland of tegen de kant van de Kop van de Haven aanslaan. Boten die moeite hebben koers te houden. Het inladen van de boot naar Newcastle en die later zien vertrekken met een enorme galm van de hoorn. Genoeg te beleven dus. 20 minuten later loop je over de Kop en begint het enorm te regenen. Je rent snel naar binnen bij de Kop van de Haven om vervolgens op te warmen met een warme chocolademelk met slagroom of gewoon met een heerlijke kop koffie of cappuccino.

AFSLUITING VAN DE DAG

Weet je nu nog steeds niet wat je moet doen met deze koude dagen? Kom dan je dag afsluiten bij Restaurant Kop van de Haven en geniet bij ons van heerlijke visgerechten, drankjes of een kop koffie. Wij zullen er voor zorgen dat de uw beleving in IJmuiden compleet is.

Share

Popular Posts