[gtranslate]
[gtranslate]

2x daags de lekkerste kibbeling

Het is zaterdag en het zonnetje schijnt. Op Facebook lees ik dat restaurant Kop van de Haven in IJmuiden nieuwe zonneschermen heeft. De foto’s tonen dat je er gewoon doorheen kunt kijken. Net of de schermen niet naar beneden zijn. ‘Het uitzicht wordt niet belemmerd’, lees ik. Ik ben nieuwsgierig en rijd naar de  Kop. Daar wacht mij een tweede verrassing; ik mag kibbeling proeven in verband met de Kibbeling Cup!*

Waarom is de kibbeling van Kop van de Haven zo lekker?

 
Ik neem plaats vlakbij de bar en bestel een ijsthee. Wachtend op mijn portie kibbeling. Intussen krijg ik ‘inside information’ van waarom de kibbeling van de Kop van de Haven zo lekker is. Zo zou het visbakmeel krokant zijn, volgens nieuwe verfijnde receptuur.

De kibbeling arriveert. Ik ben benieuwd! De stukjes vis zien er licht van kleur en niet vet uit. Ik zie ook geen aangebrande delen. Je kent die soort kibbeling vast wel. Harde stukken. Dan proef je geen vis meer.

Ik neem een eerste hap. De kibbeling smaakt echt naar vis, is niet vet, luchtig en heel krokant! ‘Dit is de lekkerste kibbeling die ik ooit gegeten heb!’, roep ik enthousiast uit.

Omdat er aardig wat kibbeling in het bakje zit, mag ik, mooi verpakt, meenemen wat ik niet op krijg. Met de woorden: ‘Voor thuis, voor je vriend’. ‘Dat mocht ie willen’, denk ik. Want vriendlief is niet thuis. Hij is de hele dag weg in verband met de tenniscompetitie. ‘Heeft hij even pech?’

Onderweg bedenk ik dat ik straks lekker in de tuin in het zonnetje ga zitten met een glaasje witte wijn. Wat zal ik eens gaan eten? Ik hoef niet lang na te denken. De kibbeling die ik mee gekregen heb natuurlijk! Ik haal er ‘gewoon’ een salade bij en klaar ben ik!

Stemmen voor de Kibbeling Cup

Mijn enthousiasme over deze kibbeling moet ik kwijt, dus ik breng snel hier mijn stem uit. Dan kan ik nog mooie prijzen winnen ook! Zoals een LG 49” televisie, één van de twee LG tablets of, hoe kan het ook anders, een pond kibbeling. Mmmmm, een pondje kibbeling lijkt mij heerlijk. Kan ik meerdere keren per dag van genieten…

Ik zie dat je met je ‘stembewijs’ bij Kop van de Haven ook nog korting krijgt op een portie kibbeling, nóg een reden om te stemmen.

*Wat is de Kibbeling Cup?

De Kibbeling Cup is een verkiezing die voor de eerste keer georganiseerd wordt. Door de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten. Een aantal visspecialisten is genomineerd voor ‘Wie bakt de beste kibbeling van Nederland?’ Kop van de Haven in IJmuiden behoort tot de genomineerden.

Facebook Posts Op De Website

Houd voor bijvoorbeeld het wisselende Fortmenu vooral onze Facebookpagina in de gaten of kijk hier. Sinds kort staan de Facebook posts ook op de website.

Openingstijden

Elke dag open van tien tot tien

Openingstijden

Aanmelden Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de Kop van de Haven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Share

Popular Posts