[gtranslate]
[gtranslate]

10 AGENDA PUNTEN DIE JE NIET MAG MISSEN

Hoera, eindelijk, het is weer langer licht en we stevenen af op het voorjaar. Met heel veel lekkere (en vrije) dagen in het verschiet is het tijd om de agenda te vullen. Waar wil jij absoluut bij zijn? In deze blog 10 agendapunten rondom de Kop die je niet mag missen in de lente. Save the date!

1. Pasen ‘op de Kop’, 1 en 2 april

Nee, het is geen grap, we vieren Pasen op zondag 1 en maandag 2 april dit jaar. Heb je zin in een heerlijke Paasbrunch? Dan zit je goed in het visrestaurant Kop van de Haven.

Paasbrunch, € 27,50 p.p.

Aspergesoep met rivierkreeftstaartjes
Etagère met gerookte zalm, tonijnsalade, carpaccio, huisgemaakte krabloempia, brie met truffelsaus
Koffie compleet

2. Publieksdagen Forteiland, 1 april, 6 mei, 3 juni

Bezoek je Forteiland, dan weet je dat het een spannende belevenis is. Het begint al met de overtocht. Aan de ene kant van de rondvaartboot Koningin Emma of de Fortwachter zie je de prachtige natuur van de duinen en de zee. Aan de andere kant raak je onder de indruk van de schepen en havenactiviteiten en van de robuustheid van Tata Steel. Het is genieten van rauwe schoonheid. Hier lees je meer over Forteiland.

3. Bedrijfs/familieuitje

Het voorjaar leent zich bij uitstek voor een gezellig bedrijfsuitje of een familiefeestje! Bij de Kop van de Haven zijn er diverse mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Wat denk je bijvoorbeeld van het lunchbuffet, het Fish & Chips buffet of het Luxe drankarrangement? Wil je alle arrangementen bekijken? Hier vind je meer informatie over de arrangementen.

4. Scheepvaartverkeer

Naast de heerlijke gerechten staat Kop van de Haven bekend om zijn uitzicht op de zee, havens en sluizen. Wat een schepen komen er voorbij langs de Kop! Veel mensen bezoeken het restaurant ook om die reden. Dat is ook in het voorjaar weer heerlijk genieten vanaf het terras of vanachter het glas. Wil je weten welke schepen er wanneer voorbij varen? Bekijk het scheepvaartverkeer dan hier.

5. Koningsmaal, vrijdag 27 april

Geen Koningsdag zonder Koningsmaal! De liefde gaat tenslotte door de maag en zo ook bij onze Koning. Om zijn verjaardag te vieren doet visrestaurant Kop van de Haven er alles aan om deze dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Laat het je smaken! Houd onze Facebookpagina in de gaten voor wat wij zoal speciaal te bieden hebben op deze Nationale Feestdag.

6. Moederdag, zondag 13 mei

Je moeder, je oma, je schoonmoeder…je zet haar in het zonnetje op deze speciale dag. Hoe doe je dat? Houdt ze van gezelligheid, van lekker eten, van uit zijn? Dan heeft visrestaurant Kop van de Haven verschillende opties voor je! Je reserveert voor het moederdagmenu in het restaurant of je doet haar een cadeaubon van de Kop cadeau. Vindt ze spullen leuker? Bekijk de merchandise van de Kop eens achter de bar, zeker weten dat daar wat leuks tussen zit!

7. Vissenloop, zondag 27 mei

Wandel en beleef IJmuiden! Voor de vierde keer organiseert KWF Kankerbestrijding Velsen de Vissenloop, een wandelevenement voor dit goede doel. Je komt tijdens deze wandeltocht langs de mooiste plekjes in Velsen. Uiteraard wordt Nationaal Park Zuid-Kennemerland ook aangedaan. Je kunt afstanden wandelen van 10, 15, 20, 25, 30 en 40 km. Onder meer op de Kop kun je terecht voor een hapje en een drankje.

8. Bunkerdag, zaterdag 9 juni

Voor één dag zijn de bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden open voor publiek! Langs de kust van Nederland vind je veel bunkers van de Tweede Wereldoorlog, zo ook in Velsen. Vanaf mei is het volledige programma hier te vinden.

9. Vaderdag, zondag 17 juni

Weet je nog, vorig jaar? Met de komst van de Green Eggs en de tafelbbq’s in visrestaurant Kop van de Haven werd vaderdag dubbel feest voor de vaders en opa’s! Zij kregen er zelfs een mooi schort bij. Wat er dit jaar op de planning staat is nu nog niet bekend. Maar wie weet wordt dit een mooie traditie.

10. Week van de Hollandse Nieuwe, 11 tot en met 17 juni

De Hollandse Nieuwe staat voor de eerste, jonge haring van het seizoen, die geschikt is voor consumptie. We noemen deze haring ook wel maatjesharing. Het vetpercentage moet tenminste 16% zijn. En de haring moet gekaakt, gezouten en gerijpt zijn. Ook de juiste wijze van fileren is van groot belang. Visrestaurant Kop van de Haven staat voor de beste kwaliteit vis. Veel haringliefhebbers kijken reikhalzend uit naar deze week.

Vind je dit een leuke blogpost? Delen mag, graag zelfs. 

Share

Popular Posts